ΠΡΟΦΙΛ

ΒΑΓΕΝΑ ΕΥΘΥΜΙΑ

Κλινική Εργοφυσιολόγος MSc Aquatic Therapy Specialist, IATF Assistant Lecturer

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ

Η Ευθυμία Βαγενά γεννήθηκε στη Λευκωσία Κύπρου και είναι πτυχιούχος του τμήματος Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών με ειδικότητα στην Ευρωστία και Υγεία.

To 2004 – 2006 απέκτησε Μεταπτυχιακό Τίτλο στην Κλινική Εργοφυσιολογία  με εξειδίκευση στην  Κλινική Αποκατάσταση από το Northeastern University στη Βοστόνη, πραγματοποιώντας την κλινική της εκπαίδευση της στα νοσοκομεία Mass General Hospital, Beth Israel και Quincy Hospital. Από το 2007 είναι προϊσταμένη του Τμήματος Υδροθεραπείας και παράλληλα αποτελεί συντονίστρια του Θεραπευτικού Προγράμματος Φιλοκτήτη.

Είναι πιστοποιημένη θεραπεύτρια σε σύγχρονες τεχνικές Υδροθεραπείας (Water Specific Therapy,Halliwick, Bad Ragaz, Clinical Ai chi, Aqua -T Relax, Aqua fitness) και διαθέτει δίπλωμα Ναυαγοσώστη ακτής. Το 2011 έγινε μέλος του International Aquatic Therapy Faculty που εδρεύει στο Valens της Ελβετίας και έγινε η πρώτη πανελληνίως πιστοποιημένη βοηθός Λέκτορα στην τεχνικής της Ειδικής Θεραπείας στο νερό (Water Specific Therapy) λαμβάνοντας εξειδικευμένη εκπαίδευση στην θεραπεία στο νερό για νευρολογικά , νευρομυικά , μυοσκελετικά, χρόνιο πόνο, περιστατικά. Εκπροσωπεί την IATF στην Ελλάδα όσον αφορά την Ειδική Θεραπεία στο νερό και είναι αποκλειστικός εκπαιδευτικός φορέας.

Παράλληλα από το 2015 διοργανώνει και εισηγείται ως βοηθός Λέκτορα εκπαιδευτικά σεμινάρια Υδροθεραπείας. Είναι διεθνώς πιστοποιημένη Pool and Spa Operator από το National Swimming Pool Foundation το 2010 και το 2015 έγινε Εισηγήτρια σεμιναρίων Certified Pool Operator εκπροσωπώντας τον οργανισμό Swimming Teaching Association (STA) στην Ελλάδα στη Διαχείριση πισίνας.

Από το 2016 είναι Υποψήφια Διδάκτωρ Ιατρικής με κλινικό ερευνητικό σκοπό την επίδραση της θεραπείας στο νερό στο νευρολογικό ασθενή. Στα κλινικά ενδιαφέροντα της είναι η πρώιμη κινητοποίηση ασθενών στο υδάτινο περιβάλλον που προέρχονται από μονάδα ΜΑΦ.

Έχει ιδρύσει την Εταιρεία “Εμβύθιση” που ειδικεύεται σε θέματα υδροθεραπείας και αποκατάστασης σε εκπαιδευτικό, θεραπευτικό – κλινικό επίπεδο. Βασικός σκοπός η διάδοση της γνώσης για τη θεραπεία στο νερό πανελλαδικά.

Είναι εισηγήτρια σε ποικίλα συνέδρια και σεμινάρια σε Ελλάδα και Κύπρο. Το Νοέμβριο του 2017 είναι βασική ομιλήτρια στο παγκόσμιο συνέδριο Υδροθεραπείας στην Ινδία με θέμα ” Pool Management”

ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ / ΕΞΕΙΔΙΚΕΥΣΗ

Water Specific Therapy
Bad Ragaz – Ring Method
Clinical Ai – Chi
Aqua T- Relax
Aqua Stretch
Lumbar – pelvic motor control
Bobath for Neurological Patient

ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ / ΣΥΝΕΔΡΙΑ

Υδροθεραπεία στον ασθενή με ΑΕΕ
Υδροθεραπεία σε Μετα – ΜΕΘ σύνδρομο
Υδροθεραπεία σε Βαρέως Πάσχοντες
Διαχείριση Πισίνας