ΠΡΟΦΙΛ

ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟΥ ΕΥΡΙΠΙΔΗΣ

Φυσικοθεραπευτής MSc, MLD instructor

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ

Αποφοίτησε από το τμήμα Φυσικοθεραπείας του ΑΤΕΙ Αθηνών και ασκεί το επάγγελμα του φυσικοθεραπευτή από το 2004. Αφού εργάστηκε σε διάφορα κέντρα φυσικοθεραπείας και σε θεραπείες κατ’ οίκον διαμορφώνοντας την θεραπευτική του προσέγγιση, ανακάλυψε την κλίση του για μία ιδιαίτερη κατηγορία θεραπείας, αυτή της αποκατάστασης των παθήσεων του λεμφικού συστήματος.

Ολοκλήρωσε την εκπαίδευσή του πάνω στην αναγνωρισμένη μέθοδο Vodder για την ολοκληρωμένη διαχείριση των οιδημάτων παρακολουθώντας εκπαιδευτικά προγράμματα και σεμινάρια στη Γερμανία, τις ΗΠΑ και την Ελλάδα. Απέκτησε μεγάλη εμπειρία τα τελευταία χρόνια, βλέποντας πάνω από 3.000 ασθενείς σε όλη την Ελλάδα αλλά και τη Γερμανία, κοντά σε αναγνωρισμένους επιστήμονες όπως ο Hans Pritschow, ο Christian Schuchardt (τ. πρόεδρος της Γερμανικής Λεμφολογικής Εταιρείας) και άλλους. Πρωτογενή λεμφοιδήματα άνω και κάτω άκρων και κορμού, οιδήματα γεννητικών οργάνων, δευτερογενή λεμφοιδήματα μετά από επεμβάσεις για αφαίρεση όγκου, πρησμένα άκρα από φλεβική ή καρδιακή ανεπάρκεια, εκτεταμένα λιποιδήματα αποτελούν μερικά από τα οιδήματα που έχει αντιμετωπίσει.

Αποτελεί εκπαιδευτικό μέλος της ομάδας ZML Pritschow (http://www.zml-pritschow.de/ueber-uns/das-team.html) που διδάσκει σεμινάρια στη Γερμανία και την Ελλάδα σε συνεργασία με την “epimorfosis” βάση του Γερμανικού μοντέλου και είναι πλέον ο μόνος πιστοποιημένος καθηγητής στην Ελλάδα πάνω στην μέθοδο. Από το 2010 επισκέπτεται τη Γερμανία συστηματικά παρακολουθώντας τις εξελίξεις στο χώρο της αποκατάστασης του λεμφοιδήματος συμμετέχοντας σε κλινικά σεμινάρια και εργαζόμενος με ασθενείς σε διάφορα εξειδικευμένα κέντρα στο Μέλανα Δρυμό. Για την εξέλιξη της επιστήμης της Λεμφολογίας είανι μέλος στις παρακάτω επιστημονικές εταιρείες:

 • Ελληνική Λεμφολογική Εταιρεία, από το 2013,
 • Γερμανική Λεμφολογική Εταιρεία (DGL), από το 2014
 • Ελληνική Εταιρεία Μαστολογία, από το 2017

Διεθνή Λεμφολογική Εταιρεία, από το 2018

Το 2016 υπήρξε ιδρυτικό μέλος της Επιστημονικής Ομάδας ΑΠΛΕΣΟ για το Λεμφοίδημα, του Πανελληνίου Συλλόγου Φυσικοθεραπευτών, την οποία πλέον υπηρετεί ως Συντονιστής και ήταν πρόεδρος της Επιστημονικής Επιτροπής του 1ου συνεδρίου που οργάνωσε η ομάδα, με μεγάλη επιτυχία, τον Μάρτιο του 2018.

Επιπρόσθετα έχει ασχοληθεί με τα συμπιεστικά ενδύματα, απαραίτητο στοιχείο στη διαχείριση των λεμφοιδημάτων, όπου είναι ο μοναδικός στην Ελλάδα πιστοποιημένος στην μέτρηση και αξιολόγησή τους από τη Juzo Academy.

Συνεργάζεται συστηματικά με την φυσικοθεραπευτική ομάδα του Τμήματος για το Λεμφοίδημα του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Λάρισας καθώς και με νοσοκομεία και θεραπευτές σε όλη την Ελλάδα για την υποστήριξη ασθενών με λεμφοίδημα.

Αξιολογεί και κάνει θεραπείες στη Θεσσαλονίκη σε συνεργασία με το κέντρο του κ. Γιώργου Καράμπαλη.

Είναι συνεργάτης των νοσοκομείων Υγεία-Μητέρα για τους ασθενείς με λεμφοίδημα.

Έχει ολοκληρώσει με επιτυχία το Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα στην Αθλητική Φυσικοθεραπεία της Ιατρικής σχολής του Πανεπιστημίου του Novi Sad.

Είναι μεταπτυχιακός φοιτητής στο πανεπιστήμιο Sheffield-Hallam στο πρόγραμμα “MSc in Manual Therapy” όπου εκκρεμεί η πτυχιακή του εργασία.

Παράλληλα για την πιο ολοκληρωμένη και σφαιρική αντιμετώπιση των ασθενών, έχει ολοκληρώσει τον κύκλο σεμιναρίων του Maitland Concept (2008-2013) ακολουθώντας ταυτόχρονα το εκπαιδευτικό πρόγραμμα για τον τίτλο του ΟΜΤ (η πλέον αναγνωρισμένη παγκοσμίως διάκριση από την IFOMPT πάνω στο manual therapy). Από το 2014 είναι ο μοναδικός Έλληνας μέλος της εκπαιδευτικής ομάδας της ΙΜΤΑ (International Maitland Teachers Association).

Από το 2013 αποτελεί επίσης εκπαιδευτικό μέλος της ΙΚΤΑ (International Kinematic Taping Academy) που αφορά τη χρήση ελαστικής ταινίας με μυοσκελετικές και λεμφικές εφαρμογές, διδάσκοντας σεμινάρια σε όλη την Ελλάδα και τα Βαλκάνια.

Είναι μέλος του Πανελληνίου Συλλόγου Φυσικοθεραπευτών (ΠΣΦ) και της Ελληνικής Επιστημονικής Εταιρείας Φυσικοθεραπείας (ΕΕΕΦ).

ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ / ΕΞΕΙΔΙΚΕΥΣΗ

Εκτός από το να διδάσκει συστηματικά τα τελευταία χρόνια στην Ελλάδα και το εξωτερικό παρακολουθεί συστηματικά επιστημονικά, μεταπτυχιακά σεμινάρια για να διατηρείται πάντα σε κορυφαίο επιστημονικό επίπεδο. Ενδεικτικά έχει παρακολουθήσει τις παρακάτω μεθόδους:

 • Myofascial Trigger Point Therapy. IMTT recognized Μodule I, II και Dry needle I. Καθηγήτρια: Heidi Tanno – Rast, Heinz Hofer, Senior IMTT instructors. Αθήνα 2010, 2011.
 • Neurodevelopmental Treatment – Bobath, for the Adult Patient. I.B.I.TA. Recognized Basic I, II, ΙΙΙ. Καθηγητής: Jos Kurvers IBITA instructor. Αθήνα – Θεσσαλονίκη 2012.
 • Neurodynamic Solutions. Καθηγητής Michael Shacklock. Αθήνα 2010
 • Lumbopelvic Motor Control. Καθηγητής Paul Hodges DSs PhD MedDr BPhty FACP. Athens 2012
 • Clinical Pilates – Clinical Reformer. Καθηγήτρια Shari Rosenberg (UCT)- Stott trained Pilates instructor. Αθήνα 2009-2013
 • Fascial Manipulation course. Καθηγητής Dr Antonio Stecco MD. Αθήνα 2013
 • Mobilization of the nervous system. Καθηγήτρια Gerti Bucher-Dollenz. Αθήνα 2012
 • Manual Concepts. Καθηγητής Tobi Hall. Αμβούργο, Δρέσδη (Γερμανία) 2008,2009

ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ / ΣΥΝΕΔΡΙΑ

Για την υποστήριξη της ανάπτυξης του λεμφοιδήματος στην Ελλάδα το 2014 εξέδωσε στα Ελληνικά και συμμετείχε στη συγγραφή του βιβλίου «Λεμφοίδημα – Διαχείριση και θεραπεία» των Hans Pritschow και Christian Schuchardt.

 • Παρουσίαση στο ετήσιο συνέδριο της Γερμανικής Λεμφολογικής Εταιρείας DGL, στην Titisee (Γερμανία) Σεπτέμβριος 2015, του θέματος:
  “Case Study: Conservative treatment of a patient with chylaskos and chylous pleural effusions”
 • Παρουσίαση στο ετήσιο συνέδριο της DGL, στο Hof (Γερμανία) Οκτώβριος 2016, του θέματος:
  “CDT in Greece – Patient Examples”
 • Παρουσίαση στο ετήσιο συνέδριο του Πανελληνίου Συλλόγου Φυσικοθεραπευτών (ΠΣΦ), στην Αθήνα 2016,του θέματος:
  “Λεμφοίδημα μετά από μαστεκτομή – αυτοδιαχείριση και εφαρμογή αυτο-περίδεσης”
 • Παρουσίαση στο 3ο Πανελλήνιο Λεμφολογικό Συνέδριο της ΕΛΕ, στην Αθήνα, Ιούνιος 2016,του θέματος:
  “Μελέτη περίπτωσης: Συντηρητική θεραπεία ασθενούς με χυλασκό και λεμφοίδημα κορμού και κάτω άκρων”
 • Παρουσίαση στο Συνέδριο Κλινικής & Μεταφραστικής Ογκολογίας στο Ηράκλειο Κρήτης, Νοέμβριος 2017,του θέματος:
  “Λεμφοίδημα μετά από μαστεκτομή: Αξιολόγηση, Ολοκληρωμένη αντιμετώπιση και Αυτοδιαχείριση”
 • Παρουσία στην 1η επιστημονική ημερίδα της ΑΠΛΕΣΟ:
  “Λεμφοίδημα Άνω Άκρου:από τον Φυσικοθεραπευτή… στον Ασθενή” στην Αθήνα, τον Νοέμβριο 2017 του θέματος: “Λεμφοίδημα άνω άκρου μετά από μαστεκτομή: Μελέτη περιπτώσεων”
 • Διδασκαλία στο 32ο συνέδριο της ΕΕΕΦ στην Αθήνα, Απρίλιος 2018, του εργαστηρίου:“Εφαρμογές σταθερής και ελαστικής ταινίας σε τραυματισμούς του κάτω άκρου”
 • Παρουσίαση στην 3η επιστημονική διημερίδα “Καρκίνος του μαστού, νεώτερα δεδομένα”, στην Αθήνα, Απρίλιος 2018, του θέματος:
  “Λεμφοίδημα: Πρόληψη & Θεραπεία”

 

 

 

 

 

 

 

 

Βιοανάδραση

Καραολή Δημητρίου 105 18345, Μοσχάτο

Τριανταφύλλου Ευριπίδης PT, MSc, MLD IC

Καραολή Δημητρίου 105 18345, Μοσχάτο

Επικοινωνία: 210 482 9303

info@bioanadrasis.com

ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ