ΠΡΟΦΙΛ

ΜΠΑΛΛΑ ΑΜΑΛΙΑ

Χειρουργός Οδοντίατρος – Προσθετολόγος DDS, AEED

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ

Η Αμαλία Μπαλλά εισήχθη στην Οδοντιατρική Σχολή του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών με άριστα και αποφοίτησε το 2003 με βαθμό πτυχίου 7,1.

Στο διάστημα 2003-2004 ολοκλήρωσε την πρακτική της εξάσκηση στο Ναυτικό Νοσοκομείο Αθηνών (ΝΝΑ) , στο τμήμα της Γναθοπροσωπικής Χειρουργικής και Προσθετολογίας.

Από το 2004 έως το 2005 εργάστηκε στο Ηνωμένο Βασίλειο ως χειρουργός Οδοντίατρος – Συνεργάτης (Associate dentist) σε πολυκλινική του Κεντρικού Λονδίνου (Ιδιωτική κλινική ΖΙΜΜΑΝ, και NHS).
Παράλληλα μετεκπαιδεύτηκε στον τομέα της Αισθητικής και Προσθετικής Οδοντιατρικής στα Πανεπιστήμια Eastman (UCL) και Kings College London.

Το 2005 εισήχθη σε μεταπτυχιακό πρόγραμμα σπουδών στο Πανεπιστήμιο TUFTS, ΒΟΣΤΩΝΗΣ, ΗΠΑ, στον τομέα της Αισθητικής και Προσθετικής Οδοντιατρικής, το οποίο ολοκλήρωσε το 2007 μετά από 28 συναπτούς μήνες καθημερινής , κλινικής και θεωρητικής ενασχόλησης με όλες τις σύγχρονες μεθόδους της προσθετολογίας δοντιών και εμφυτευμάτων (AEED).Ιδιαίτερη έμφαση  δόθηκε κατά την διάρκεια των σπουδών στη διόρθωση της οδοντικής σύγκλεισης και στις παθήσεις της κροταφογναθικής διάρθρωσης (νάρθηκες βρυγμου).

Διορίστηκε ΛΕΚΤΟΡΑΣ του Πανεπιστημίου TUFTS ΒΟΣΤΩΝΗΣ το 2007, και δυο χρόνια αργότερα απέκτησε τη θέση της ΕΠΙΚΟΥΡΗΣ ΚΑΘΗΓΗΤΡΙΑΣ (Assistant Professor) στην έδρα της Οδοντικής Χειρουργικής και Προσθετολογίας του TUFTS.

Την ίδια χρονιά αρίστευσε στις Παναμερικανικές οδοντιατρικές εξετάσεις (AMERICAN DENTAL BOARD) (Part I, Part II) και απέκτησε άδεια ασκήσεως επαγγέλματος στις Ηνωμένες Πολιτείες (Florida, USA).
Εργάστηκε ως Αισθητική Οδοντίατρος σε ιδιωτική κλινική στη ΒΟΣΤΩΝΗ, TUFTS DENTAL ASSOCIATES,(ΤDA) καθώς επίσης και σε ιδιωτική κλινική στο MΙΑΜΙ, FLORIDA (HQ Dontics), στην κεντρική λεωφόρο Brickell Avenue.

Στη διάρκεια της παραμονής της στην Αμερική, ολοκλήρωσε με απόλυτη επιτυχία πληθώρα πολύπλοκων οδοντιατρικών περιστατικών, φέρνοντας πίσω στην Ελλάδα τη γνώση και την εμπειρία των πιο σύγχρονων μεθόδων θεραπείας.

Επέστρεψε μόνιμα στην Αθηνα το 2012, όπου εργάστηκε για μια τριετία σαν Προσθετολόγος – Αισθητική Οδοντίατρος στην ιδιωτική κλινική Dental Excellence στη Λεωφόρο Βασ. Σοφίας.

Διατηρεί από το 2015 ιδιωτική κλινική όπου ειδικεύεται στην Αισθητική, Προσθετική Οδοντιατρική και Κλινική Εμφυτευματολογία απλών και ιδιαίτερα πολύπλοκων αποκαταστάσεων.

Είναι μέλος της ADA (American Dental Association), της BDA (British Dental Association), International academy of cosmetic dentistry και διατηρεί άδεια ασκήσεως επαγγέλματος σε Ελλάδα, Κύπρο, Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής και Μεγάλη Βρετανία.

Έχει παρακολουθήσει πολυάριθμα σεμινάρια και συνέδρια, σε Βοστώνη, Νέα Υόρκη, Σικάγο, Ουάσινγκτον, Μαϊάμι και Ελλάδα με σκοπό τη συνεχή ενημέρωση και εκπαίδευση στις πιο σύγχρονες οδοντιατρικές μεθόδους και εξελίξεις.

Dental 77

Λεωφ. Βασιλίσσης Σοφίας 77, Αθήνα 115 21

ΜΠΑΛΛΑ ΑΜΑΛΙΑ

Λεωφ. Βασιλίσσης Σοφίας 77, Αθήνα 115 21

Επικοινωνία: 210.72.19.322 , 6978.788.790

ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ