ΠΡΟΦΙΛ

ΜΙΧΑΛΟΠΟΥΛΟΣ Θ. ΧΡΗΣΤΟΣ

Φυσικοθεραπευτής BSc, MT IMTA

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ

Είναι απόφοιτος του τμήματος φυσικοθεραπείας ΑΤΕΙ Αθηνών. Ασκεί το επάγγελμα του φυσικοθεραπευτή από το 2003 σαν ιδιώτης αλλά και σε Νοσοκομεία ενώ από το 2009 είναι υπεύθυνος μυοσκελετικών παθήσεων και Θεραπευτικής άσκησης στο σύγχρονο κέντρο φυσικοθεραπείας Βιοανάδραση.

Η κλινική του κατεύθυνση και εξειδίκευση αφορά τις μυοσκελετικές παθήσεις. Στο πλαίσιο των μεταπτυχιακών του σπουδών ασχολήθηκε με το manual therapy και ειδικά με την μέθοδο Maitland. Το Maitland concept αποτελεί την πιο ολοκληρωμένη μέθοδο manual therapy καθώς εκτός από τεχνικές κινητοποίησης περιλαμβάνει εμβιομηχανική ανάλυση, διαχείριση χρόνιου πόνου, αντιμετώπιση νευροδυναμικών προβλημάτων κ.α. Ολοκλήρωσε με επιτυχία τον κύκλο σπουδών της IMTA (international Maitland Teacher Association) και είναι διαπιστευμένος IMTA Manual Therapist. Η μεταπτυχιακή του εκπαίδευση περιλαμβάνει επίσης πιστοποιημένη εξειδίκευση στην αποκατάσταση μυοπεριτοναϊκών (Stecco Fascial Manipulation , IMTT myofascial trigger point therapy) και νευροδυναμικών δυσλειτουργιών ( IMTA, NDS)

Παράλληλα αναγνωρίζοντας, μέσα από την κλινική του εμπειρία, την σημασία της θεραπευτικής άσκησης εξειδικεύτηκε και έγινε πιστοποιημένος instructor σε μεθόδους όπως το Clinical Pilates και το Gyrokinesis. Τα τελευταία χρόνια οργανώνει τμήματα θεραπευτικής άσκησης όπου διδάσκει τη σωστή κίνηση του ανθρώπινου σώματος μέσω εξατομικευμένων προγραμμάτων για ανθρώπους με μυοσκελετικά προβλήματα.

ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ / ΕΞΕΙΔΙΚΕΥΣΗ

Maitland (orthopaedic manual therapy) Qualified IMTA therapists

Shoulder impingement and instability Καθηγητης. Mark Jones Msc, OMT

Kinematic Taping® Concept. καθηγητής John Langendoen

Gyrokinesis. Καθηγήτρια Shari Rosenberg.

Myofascial Trigger Point Therapy. IMTT recognized Μodule I, II και Dry needle I. Καθηγήτρια: Heidi Tanno – Rast, Heinz Hofer, Senior IMTT instructors. Αθήνα 2010

Neurodynamic Solutions. Καθηγητής Michael Shacklock. Αθήνα 2010

Lumbopelvic Motor Control. Καθηγητής Paul Hodges DSs PhD MedDr BPhty FACP. Athens 2012

Clinical Pilates – Clinical Reformer. Καθηγήτρια Shari Rosenberg (UCT)- Stott trained Pilates instructor. Αθήνα 2009-2013

Pilates Fisios Metodo Silvia Raneri. Καθηγητρια Silvia Raneri  Αθηνα 2016

Fascial Manipulation course. Καθηγητής Dr Antonio Stecco MD. Αθήνα 2013

Trigger Points, Pain and Muscle Tone Καθηγητης Ed Wilson

Kinetic Control – Solutions for movement impairments of the Neck and Shoulder”. Καθηγήτρια Sarah Mottram

Βιοανάδραση

Καραολή Δημητρίου 105 18345, Μοσχάτο

Τριανταφύλλου Ευριπίδης PT, MSc, MLD IC

Καραολή Δημητρίου 105 18345, Μοσχάτο

Επικοινωνία: 210 482 9303

info@bioanadrasis.com

ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ