ΠΡΟΦΙΛ

ΜΑΝΤΑ ΕΥΑΓΓΕΛΙΑ

Φυσικοθεραπεύτρια PΤ, MT, Bobath (IBITA) instructor

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ

Αποφοίτησε από το τμήμα Φυσικοθεραπείας του ΑΤΕΙ Θεσσαλονίκης και εργάζεται ως ελεύθερος επαγγελματίας από το 2005. Η κλινική της εμπειρία ξεκίνησε από πολύ νωρίς, αφού εργάστηκε σε πρότυπο ιδιωτικό φυσικοθεραπευτήριο και παράλληλα αναλάμβανε ασθενείς σε θεραπείες κατ’ οίκον. Το ενδιαφέρον της για τις νευρολογικές παθήσεις, καθώς και οι τρόποι διαχείρισης τέτοιου είδους περιστατικών, αποτέλεσε το εφαλτήριο για την μετέπειτα επαγγελματική της πορεία.

Το 2007 ολοκλήρωσε το πρώτο βασικό σεμινάριο πάνω στη μέθοδο ΒΟΒΑΤΗ για τον ενήλικο νευρολογικό ασθενή, και από τότε ακολούθησε μια σειρά επιμορφωτικών σεμιναρίων στον τομέα της νευρολογίας, του manual therapy και της θεραπευτικής άσκησης.

Αποτελεί επίσημο μελος- καθηγήτρια της ΙΒΙΤΑ- INTERNATIONAL BOBATH INSTRUCTORS TRAINING ASSOCIATION. Είναι ένας διεθνής οργανισμός καθηγητών, οι οποίοι διδάσκουν την προσέγγιση Bobath που εφαρμόζεται σε ασθενείς με νευρολογικές παθήσεις σε όλο τον κόσμο. Έχει λάβει μέρος σε σεμινάρια της μεθόδου στο Αμβούργο, τη Φλωρεντία και τη Λισαβόνα. Έχει συμβάλλει στην προώθηση της μεθόδου σε νέους φυσικοθεραπευτές διδάσκοντας σε θεματικά εργαστήρια.

Συγχρόνως, αποτελεί και εκπαιδευτικό μέλος της ΙΚΤΑ (International Kinematic Taping Academy) που αφορά τη χρήση ελαστικής ταινίας με μυοσκελετικές, λεμφικές και νευρολογικές εφαρμογές. Στη μέθοδο έχει συμβάλει στην εξέλιξη των εφαρμογών για τις νευρολογικέ διαταραχές.

Παράλληλα για την πιο ολοκληρωμένη και σφαιρική αντιμετώπιση των ασθενών έχει ολοκληρώσει τον κύκλο σεμιναρίων του Maitland Concept ακολουθώντας ταυτόχρονα το εκπαιδευτικό πρόγραμμα για τον τίτλο του ΟΜΤ (αναγνωρισμένη παγκοσμίως διάκριση από την IFOMPT πάνω στο manual therapy).

ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ / ΕΞΕΙΔΙΚΕΥΣΗ

Assessment and treatment of patients with Parkinson and Multiple sclerosis. Καθηγητής Jos Kurvers

Mobilization of the nervous system. Καθηγήτρια Gerti Bucher-Dollenz

Primary headaches. Καθηγητής Dean Watson

Manual Lymph Drainage– CDT. Καθηγητής Hans Pritscow

The problem-solving approach to respiratory care. Καθηγήτρια Alexandra Hough

Muscle energy techniques. Καθηγητής Fred Mitchell

Explain Pain and Biologising Pain. Καθηγητής Lorimer Moseley

Shoulder impingement and instability. Καθηγητής Mark Jones

Michael Shacklock’s Neurodynamic Solutions (NDS) με προχωρημένες τεχνικές αποκατάστασης νευροδυναμικών προβλημάτων από τον ίδιο τον Michael Shacklock

Myofasziale Triggerpunkt Therapie (IMTT® concept) Modul 1/Modul 2 για την αποκατάσταση μυοπεριτοναικών προβλημάτων με καθηγήτρια την Heidi Tanno

Trigger Points, Pain and Muscle Tone. Καθηγητής Ed Wilson

Lumbar-pelvic control (Οσφυο-πυελικός έλεγχος) με τον ερευνητή Paul Hodges

Kinematic Taping® Concept. Καθηγητής John Langedoen

Fascial manipulation. Καθηγητής Dr Antonio Stecco MD

Clinical Pilates – Reformer. Καθηγήτρια Shari Rosenberg

Gyrokinesis. Καθηγήτρια Shari Rosenberg

ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ / ΣΥΝΕΔΡΙΑ

Παρουσίαση Διάλεξης στο 3ο Διεθνές Επιστημονικό Συνέδριο Φυσικοθεραπείας, στην Θεσσαλονίκη 2015, με θέμα: «Μηχανισμοί στασικής σταθερότητας και θεραπευτικές εφαρμογές μέσα από τη μέθοδο ΒΟΒΑΤΗ».

Παρουσίαση Διάλεξης στο 29ο Πανελλήνιο Συνέδριο Φυσικοθεραπείας της Ελληνικής Επιστημονικής Εταιρείας Φυσικοθεραπείας, στην Αθήνα 2015, με θέμα: «Αξιολόγηση και αποκατάσταση ενηλίκων νευρολογικών ασθενών σε επίπεδο βλαβών»

Κυπριώτης Κ, Μαντά Ευαγγελία (2016) Φυσικοθεραπευτική Προσέγγιση του Επώδυνου Ώμου σε ασθενείς με Αγγειακό Εγγεφαλικό Επεισόδιο: Πρακτικές εφαρμογές από την προσέγγιση Bobath. 26ο Συνέδριο του Πανελληνίου Συλλόγου Φυσικοθεραπευτών, Αθήνα. 

 

Βιοανάδραση

Καραολή Δημητρίου 105 18345, Μοσχάτο

Τριανταφύλλου Ευριπίδης PT, MSc, MLD IC

Καραολή Δημητρίου 105 18345, Μοσχάτο

Επικοινωνία: 210 482 9303

info@bioanadrasis.com

ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ