ΠΡΟΦΙΛ

ΚΟΤΣΑΡΗΣ ΣΠΥΡΙΔΩΝ

Ορθοπαιδικός Χειρούργος MD

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ

Είναι απόφοιτος της Ιατρικής Σχολής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Κατά τη διάρκεια της ειδίκευσής του στην Ορθοπαιδική Χειρουργική και Τραυματολογία στην Β’ Ορθοπαιδική Κλινική του Π.Γ.Ν.Α. «Γ.Γεννηματάς»,εκπαιδεύτηκε παράλληλα στην αγγειοχειρουργική, την πλαστική χειρουργική και χειρουργική άκρας χειρός και την Ορθοπαιδική χειρουργική παίδων.

Μετά την ολοκλήρωση της εκπαίδευσης του στην Ελλάδα εργάστηκε στο Universitäts klinikum Essen στη Γερμανία όπου εξειδικεύτηκε στην χειρουργική ώμου και την ρευματολογική χειρουργική άκρας χείρας και άκρου πόδα.

Στη συνέχεια εργάστηκε στο Orthopädisches Spital Speising – Wien (Επίσημο Εκπαιδευτικό Κέντρο ISAKOS στην Αυστρία) στο οποίο εξειδικεύτηκε στην αρθροσκοπική χειρουργική άνω και κάτω άκρου, την χειρουργική αποκατάσταση αθλητικών κακώσεων και στην ρομποτική αρθροπλαστική ισχίου και γόνατος.

Κατόπιν εργάστηκε ως επιμελητής στην Orthopädische Klinik Bern, SalemSpital,(Επίσημο Κέντρο Swissski-team) στην Ελβετία όπου εξειδικεύτηκε στην αρθροσκοπική και επανορθωτική χειρουργική γόνατος και στην Uniklinik Balgrist, Zürich, με αντικείμενο την αρθροσκοπική και επανορθωτική χειρουργική (Αρθροπλαστική) ώμου.

Επιστρέφοντας στην Ελλάδα εργάστηκε ως επιμελητής στο τμήμα άκρας χείρας, μικροχειρουργικής και άνω άκρου στο ΚΑΤ. Από το 2011 είναι Διευθυντής της Ορθοπαιδικής Κλινικής της Αθηναϊκής Mediclinic

Κύριο κλινικό του ενδιαφέρον αποτελεί η εφαρμογή της αρθροσκοπικής και ελάχιστα επεμβατικής επανορθωτικής χειρουργικής (Αρθροπλαστικής) στις αρθρώσεις του Άνω Άκρου (Ώμος ,Αγκώνας και Πηχεοκαρπική) και του κάτω άκρου (Ισχίο, Γόνατο και Ποδοκνημική), η αποκατάσταση αθλητικών κακώσεων και η χειρουργική αντιμετώπιση καταγμάτων

Έχει τιμηθεί με υποτροφίες σε Ελλάδα και Αυστρία:

Yποτροφία EEXOT-2005 (Ελληνική Εταιρεία Χειρουργικής Ορθοπαιδικής και Τραυματολογίας)
Stipendium des Österreichischen Vereins zur Förderung von Ausbildung und Forschung in der Arthroskopie -2003.

ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ / ΕΞΕΙΔΙΚΕΥΣΗ

Έχει εκπαιδευτεί στην εμβιομηχανική ανάλυση κίνησης, στo εργαστήριο ανάλυσης κίvησης του τμήματος Nεύρο-ορθοπαιδικής, στο Orthopädisches Spital Speising – Wien και στην εφαρμογή υπερήχων στην ορθοπαιδική ( κάτοχος τίτλου επιστημονικής επάρκειας μετά από Εξετάσεις)

Έχει διατελέσει εκπαιδευτής στην αρθροσκοπική χειρουργική και στην εφαρμογή υπερήχων στην Ορθοπαιδική σε επιστημονικά συνέδρια σε Ελλάδα και κεντρική Ευρώπη.

ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ / ΣΥΝΕΔΡΙΑ

Είναι συγγραφέας αρκετών επιστημονικών δημοσιεύσεων σε διεθνή περιοδικά. Έχει αναλάβει περισσότερες από 200 επιστημονικές εργασίες και παρουσιάσεις σε διεθνή και εθνικά συνέδρια

ΙΑΤΡΕΙΟ ΣΠΥΡΙΔΩΝ ΚΟΤΣΑΡΗΣ

ΑΓΙΟΥ ΙΩΑΝΝΟΥ 58Α, ΑΓΙΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 15342

ΚΟΤΣΑΡΗΣ ΣΠΥΡΙΔΩΝ ΟΡΘΟΠΑΙΔΙΚΟΣ ΧΕΙΡΟΥΡΓΟΣ MD

ΑΓΙΟΥ ΙΩΑΝΝΟΥ 58Α, ΑΓΙΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 15342

Επικοινωνία: 213 0405356

info@kotsaris.gr

ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ