ΠΡΟΦΙΛ

HANS PRITSCHOW

MLD / CDT

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ

Ο Hans Pritschow είναι φυσικοθεραπευτής με τεράστια εμπειρία στη διαχείριση οιδημάτων και πιστοποιημένος καθηγητής έχοντας διδάξει την μέθοδο αντιμετώπισης λεμφοιδήματος του Dr. Vodder σε χιλιάδες φυσιοθεραπευτές, όπως και σε σπουδαστές της σχολής Φυσιοθεραπείας του Foldi, Freiburg, Γερμανία, από το 1982.

Τα τελευταία 25 χρόνια έχει το δικό του κέντρο φυσικοθεραπείας εξειδικευμένο στα λεμφοιδήματα στο Waldkirch της Γερμανίας και είναι διευθυντής της σχολής για τη Λεμφική Παροχέτευση ZML-Pritschow. Το 1977 η θεραπεία του λεμφοιδήματος, μαζί με τη συνδυασμένη φυσική αποσυμφορητική θεραπεία, άρχισε να γίνεται περισσότερο γνωστή στους φυσικοθεραπευτές της Γερμανίας.

Η λεμφική παροχέτευση με τα χέρια (MLD), η οποία αναπτύχθηκε από τον Dr. Vodder συνδυάστηκε κλινικά με την πιεστική περίδεση, με θεραπευτικές ασκήσεις και περιποίηση δέρματος από τον Adonk. Οι έρευνες έδειξαν ότι ο ασθενής είχε ελάττωση του οιδήματος σε ποσοστό 80% μέσα στις πρώτες 3-4 θεραπείες.

Μετά από την πρώτη φάση της αποσυμφόρησης, ο ασθενής θα έπρεπε να φορά έναν συμπιεστικό νάρθηκα για να διατηρούνται τα αποτελέσματα της θεραπείας. Ηταν μεγάλη ικανοποίηση για τον Hans Pritschow να πάρει μέρος σε αυτή την ανάπτυξη όταν πρωτοξεκίνησε να δουλεύει με τον Asdonk το 1977 στην πρώτη κλινική που εξειδικευόταν στη θεραπεία του λεμφοιδήματος παγκόσμια. Το 1982, απέκτησε επίσημα το πρώτο πτυχίο «Teacher of MLD» στη Γερμανία. Την ίδια χρονιά συνάντησε τον Dr. Vodder. Από το 1983 μέχρι το 1990 ήταν ο πρώτος επικεφαλής καθηγητής και στη συνέχεια ο διευθυντής της σχολής Foldi, Freiburg, η οποία είχε πάνω από 900 σπουδαστές κάθε χρόνο. Από το 1991 διδάσκει τη συνδυασμένη φυσική αποσυμφορητική θεραπεία σε φυσιοθεραπευτές σε όλη την Ευρώπη και την Ελλάδα.

Από το 2012 συνεργάζεται συστηματικά με το φυσικοθεραπευτήριο Βιοανάδραση και τον Τριανταφύλλου Ευριπίδη στο τμήμα της αξιολόγησης και διαχείρισης ασθενών με οιδήματα και ειδικότερα λεμφοιδήματα.
Άρθρα του Hans μπορεί να διαβάσει κάποιος στην επιστημονική ιστοσελίδα υγείας mediphysio.
Μία από τις σημαντικότερες προσφορές του στο χώρο του λεμφοιδήματος είναι η συγγραφή, μαζί με τον Christian Schuchhardt, του βιβλίου: ΛΕΜΦΟΙΔΗΜΑ – Διαχείρηση και Ολοκληρωμένη Φυσική Αποσυμφορητική Θεραπεία που κυκλοφορεί από το 2014 και στην Ελληνική γλώσσα.

Βιοανάδραση

Καραολή Δημητρίου 105 18345, Μοσχάτο

Τριανταφύλλου Ευριπίδης PT, MSc, MLD IC

Καραολή Δημητρίου 105 18345, Μοσχάτο

Επικοινωνία: 210 482 9303

info@bioanadrasis.com

ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ